Tips og tricks til at komme i gang med lystfiskeri

Vi havde nærmest aldrig troet at vi ville blive den slags typer som fisker. Det er vi dog blevet og vi elsker det. Derfor kan vi varmt anbefale dig at kaste dig ud i et lignende eventyr, hvis du leger med ideen. Nedenfor giver vi en række tips og tricks, som vi ville ønske at vi havde vidst, før vi kastede os ud i tilværelsen som lystfiskere.

Start i en lystfiskerforening

Der er mange gode grunde til at starte ud i en lystfiskerforening. Det gælder især hvis du fisker alene, og altså ikke kender nogen, som har lyst til at fiske med dig. Selv hvis i er et ægtepar, ligesom os, kan i nyde gavn af en lystfiskerforening. Der vil i møde personer, som kan komme med gode tips til de bedste steder at fiske, gode måder at fiske på og hvilket grej du bør investere i. 

Normalt koster det mellem 4000 og 5000 kroner om året at være med i en forening. Måske lyder det dyrt, men som sagt kan du få gode tips til at købe grej. På den måde undgår du fejlkøb med fiskeudstyr og det alene kan spare dig penge. Desuden får du adgang til særlige steder at fiske, du kan deltage i arrangementer og måske endda låne en båd. Alene tilladelsen til at kunne fiske i en sø eller det at leje en båd for en eller to dage kan hurtigt koste det samme som et medlemskontingent for et helt år.

Skaf et fiskekort

Hvis du ikke er medlem af en forening, skal du have et fiskekort. Det er et lovkrav for folk mellem 18 og 65 år. Dit fiskekorts pris afhænger om det er et dagskort eller til en længere periode. På Fiskekort kan du købe det, men vi anbefaler som sagt at melde sig ind i en forening.

Start med det økonomiske udstyr

Det er en god ide at lægge ud med at investere i økonomisk udstyr. Gå gerne efter en lav pris, så længe at der er tale om en god kvalitet. Det er et godt råd til at komme i gang, så du ikke bruger flere tusinde kroner på en aktivitet, som du endnu ikke er sikker på om du vil elske.

Et begyndersæt med en fiskestang, et hjul, flue og line bør ikke koste dig mere end 1000 eller 1500 kroner. Derfor vil du ikke have lige så dårlig samvittighed, hvis det ikke er noget for dig i den sidste ende.

Overvej at fiske alene

Selvom at du er med i en forening, kan det også være en god ide at fiske alene en gang imellem. Hvis i er mange personer, som støjer, kan i skræmme fiskene væk. Det er også sundt at være alene i naturen og nyde stilheden og reflekterer over livet i sig selv. 

Det kan du fange

Sidst, men ikke mindst, kan du fange mange forskellige slags fisk i Danmark. Typisk får du laks, gedder, aborrer eller karper på krogen. Det afhænger dog i høj grad af hvor du fisker og hvilken årstid det er. Held og lykke og nyd det, selv hvis du ikke får bid.

You might also like